Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Svet mehatronike

Svet mehatronike 36

smlogo color

sm36 1Človeška domišljija ne pozna meja


Verjetno se boste strinjali z mano – drage bralke in dragi bralci, da človeška domišljija ne pozna meja. Namenoma se bom osredotočil na dobre primere, kjer omenjena človeška domišljija izboljša npr. proces v industriji, ali pa izboljša delovne pogoje in izboljša izdelek, da ne govorim tudi o tem, da nam človeška domišljija ves čas izumlja nove in vedno boljše izdelke. Ob vseh novih izdelkih se velikokrat spomnim otroške knjige izpred nekaj desetletij z naslovom Neznalček na luni, ki jo je napisal ruski avtor Nikolaj Nosov in jo je daljnega leta 1969 izdala Mladinska knjiga. Seveda gre za otroško literaturo, začinjeno z obilo fantazije in domišljije. Pa vendar pomislite: avtor Nikolaj Nosov je že takrat pisal o robotih, ki samodejno sesajo. Vas to kaj spominja na današnje samodejne robotke, ki krožijo po stanovanjih in sesajo umazanijo? Če navedem še en primer iz knjige: avtomobil s samodejno navigacijo. Vse to je bilo zapisano še pred letom 1969!

Preberite več: Svet mehatronike 36

Adaptive Vision Studio 5.1 je že na voljo!

logo

S programsko rešitvijo AV Studio 5.1 je podjetje Adaptive Vision dodatno nadgradilo svoje zmogljivo razvojno okolje z zanimivimi novostmi in funkcijami. Inženirji strojnega vida in ostali uporabniki jo lahko izkoristite za hitro in enostavno izdelavo tipičnih aplikacij strojnega vida ali pa razvoj obsežnih in vašim zahtevam prilagojenih projektov. In to brez programerskega predznanja!

Preberite več: Adaptive Vision Studio 5.1 je že na voljo!

Uporaba umetne inteligence za avtomatizacijo namiznega nogometa

logo

Na Fakulteti za Elektrotehniko v Ljubljani poteka zanimiv projekt, ki ga raziskovalci, asistenti ter profesorji razvijajo v sklopu študijskega programa. Projekt je idejno zasnovan na fakulteti za Elektrotehniko v Ljubljani in se izvaja pod vodstvom prof. dr. Igorja Škrjanca iz Laboratorija za avtomatiko in kibernetiko (1).

Preberite več: Uporaba umetne inteligence za avtomatizacijo namiznega nogometa

MEAN WELL NTS razsmerniki

logo

Nova generacija razsmernikov s sinusnim izhodom.

Preberite več: MEAN WELL NTS razsmerniki

PIAB: Izboljšate avtomatizacijo vaše E-trgovine/skladišča - ena sesalna guma za vse

logo

Sesalna guma ni samo »gumijasta stvar« na koncu enote za avtomatizacijo (EOAT). Pravzaprav je ena izmed najpogostejših »točk za napako« pri avtomatizaciji E-trgovin, logističnih centrov in skladišč, zato si zasluži precej več pozornosti.

Preberite več: PIAB: Izboljšate avtomatizacijo vaše E-trgovine/skladišča - ena sesalna guma za vse

Elektromehanske stiskalnice za sestavljanje PROMESS: UFM Line5 / Line5s

logo

Elektromehanske stiskalnice za sestavljanje PROMESS UFM Line5 in UFM Line5s (1 in 3 kN soosna izvedba) se odlikujejo s standardno zasnovo in z optimalnim razmerjem med ceno in zmogljivostjo.

Preberite več: Elektromehanske stiskalnice za sestavljanje PROMESS: UFM Line5 / Line5s

MIRO - Kompaktno. Enostavno. Varno.

logo

INSYS icom, vodilni proizvajalec industrijskih podatkovnih komunikacijskih in omrežnih sistemov, predstavlja svoj novi usmerjevalnik MIRO. Mobilni usmerjevalnik, ki zagotavlja stabilno delovanje in prilagodljivost omrežnih sistemov.

Preberite več: MIRO - Kompaktno. Enostavno. Varno.

Rešitve obogatene resničnosti za učinkovitejše terensko delo

logo

Digitalizirajte in poenostavite terensko delo s kombinacijo rešitev obogatene resničnosti podjetja TeamViewer ter pametnih očal Vuzix in povečajte produktivnost ter kakovost svojih storitev.

Preberite več: Rešitve obogatene resničnosti za učinkovitejše terensko delo

PrintJet CONNECT

logo

Nov Wedimüllerjev tiskalnik omogoča optimizacijo procesa označevanja.

Preberite več: PrintJet CONNECT

WEB seminarji

Sejmi in vabila